• AUTO (ver)kopen? Maak direct een account aan!
  • Inloggen

Auto particulier verkopen

RDW erkende autohandelaren

Gratis auto verkopen

Binnen 24 uur verkocht

Vrijblijvend

Auto particulier verkopen

Uw auto particulier verkopen kan soms lastig zijn, zeker als u nog nooit eerder uw auto heeft verkocht. Maar met onderstaande tips wordt uw auto particulier verkopen een fluitje van een cent!

 

#1: Zorg dat u in het bezit bent van het kentekenbewijs / de kentekencard

Uw auto particulier verkopen is alleen mogelijk wanneer u in het bezit bent van het kentekenbewijs of de kentekencard. Het kentekenbewijs bestond altijd uit drie losse documenten (het voertuigbewijs, de tenaamstelling en het overschrijvingsbewijs). Sinds 1 januari 2014 worden kentekenbewijzen verstrekt als pasje: de kentekencard. De papieren kentekenbewijzen zijn echter nog gewoon geldig en in omloop. Heeft u nog een papieren kentekenbewijs, dan moet u er wel rekening mee houden dat u alle drie de documenten compleet moet hebben. Is dit niet het geval, dan moet u bij het RDW een compleet nieuw kentekenbewijs aanvragen. Heeft u een kentekencard? Dan moet u ook in het bezit zijn van de tenaamstellingscode. Deze heeft u als het goed is ontvangen bij de kentekencard.

 

#2: Verzamel alle andere documentatie gerelateerd aan uw auto

Behalve het kentekenbewijs zijn er nog een aantal andere documenten die handig zijn om te verzamelen. Denk aan een NAP uitdraai, het onderhoudsboekje van de auto en het meest recente APK keuringsrapport. Het is niet verplicht deze documenten aan te leveren, maar het kan wel helpen bij uw auto particulier verkopen; ze bieden potentiele kopers meer inzicht in het verleden van de auto. Door dergelijke documenten bij de hand te houden bent uw auto vaak sneller kwijt, en mogelijk zelfs tegen een betere prijs.

 

#3: Laat u informeren over de dagwaarde van uw auto

De dagwaarde van uw auto, oftewel wat uw auto op dit moment waard is, wordt bepaald door vele factoren. Hierbij kunt u denken aan het merk, het type, het bouwjaar, de kilometerstand, de uiterlijke staat en de technische staat. Voor een indicatie van de dagwaarde van uw auto kunt u de ANWB koerslijst raadplegen.

 

Toch liever uw auto aan een erkende dealer verkopen? Meldt u direct aan op Hoogsteautobod.nl en ontvang binnen 24 uur offertes van RDW erkende dealers. Gratis en vrijblijvend!

 

Uw auto verkopen? Start direct:

Laden ...

Laden