• AUTO (ver)kopen? Maak direct een account aan!
  • Inloggen

Auto verkopen via internet

RDW erkende autohandelaren

Gratis auto verkopen

Binnen 24 uur verkocht

Vrijblijvend

Auto verkopen via internet

U wilt uw auto verkopen via internet? Dan moet u wel zorgen dat u niet wordt opgelicht. In dit artikel beschrijven we waar u bij uw auto verkopen via internet een oplichter aan kunt herkennen.

 

Voorteken 1: De koper biedt direct de vraagprijs of meer

Stel, u heeft een online advertentie geplaatst waarin u uw auto te koop aanbiedt. U heeft hierbij een richtprijs vermeldt. Al na een paar uur krijgt u ineens een bericht waarin iemand een bod doet waarin uw richtprijs wordt overtroffen. Te mooi om waar te zijn? Het kan zijn dat u simpelweg een vraagprijs heeft opgegeven die veel lager ligt dan de daadwerkelijke dagwaarde van uw auto. Is dat niet het geval, dan heeft u waarschijnlijk met een oplichter te maken.

 

Voorteken 2: De koper heeft geen behoefte aan een bezichtiging

Iedere koper met serieuze en eerlijke intenties zal uw auto willen bezichtigen alvorens hij of zij tot de daadwerkelijke koop overgaat. Laat de koper weten dat hij geen tijd of behoefte heeft aan een bezichtiging, dan moet er direct een alarmbelletje gaan rinkelen!

 

Voorteken 3: De koper woont in het buitenland

Oplichters werken vaak vanuit het buitenland. Krijgt u een bod van een koper uit het buitenland, vraag uzelf dan eerst af waarom de betreffende persoon de moeite wil doen om in Nederland een tweedehands auto aan te schaffen.

 

Voorteken 4: De koper wil met een cheque of via een betaaldienst betalen

In het geval dat de koper per se met een cheque wil betalen, geef de auto dan niet meteen mee maar laat de bank eerst controleren of de cheque echt is en of hij wel gedekt is. Oplichters maken ook vaak gebruik van (anonieme) betaaldiensten zoals MoneyGram en Western Union. Wordt u hiermee opgelicht, dan kan de dader in veel gevallen niet achterhaald worden.

 

Toch liever uw auto verkopen aan een RDW-erkende dealer?

Plaats uw advertentie op Hoogsteautobod.nl en verkoop uw auto op een veilige en betrouwbare manier aan de hoogste RDW-erkende dealer!

 

Uw auto verkopen? Start direct:

Laden ...

Laden