• AUTO (ver)kopen? Maak direct een account aan!
  • Inloggen

Auto verkopen voor export

RDW erkende autohandelaren

Gratis auto verkopen

Binnen 24 uur verkocht

Vrijblijvend

Auto verkopen voor export

Er worden in Nederland elk jaar weer duizenden auto’s naar het buitenland geëxporteerd. Wilt u ook een auto verkopen voor export, lees dan verder.

 

Wanneer een auto verkopen voor export?

In de meeste gevallen betreffen het auto’s die niet geschikt zijn voor de Nederlandse wegen, of waar in Nederland geen markt (meer) voor is. Hierbij kunt u denken aan grote, zware auto’s met hoge lasten. Vaak zijn deze aangeschaft voor de financiële crisis, en worden nu ingeruild voor een kleinere, zuinigere auto. Een andere reden om uw auto te verkopen voor export is wanneer deze economisch total loss is verklaard. Met andere woorden: de reparatiekosten overstijgen de waarde van de auto. In andere landen kan het echter goedkoper zijn om de auto te repareren, dus de auto verkopen voor export is dan mogelijk een goed alternatief voor de sloop.

 

Is mijn auto geschikt voor export?

Niet alle auto’s zijn geschikt voor export. Dat u nu in het bezit bent van een zware diesel auto betekent niet per definitie dat u deze in het buitenland kunt slijten. Het is goed om te weten dat:

 

  • Auto’s die na 2007 zijn gebouwd een restitutie van het BPM bedrag krijgen, waardoor exporteren aantrekkelijk is;
  • Hybride auto’s erg in trek zijn in Oost-Europa;
  • Japanse merken zoals Mitsubishi, Mazda, Hyundai en Toyota zeer gewild zijn in Afrika. Dat komt omdat deze auto’s doorgaans goedkoper zijn om te repareren.

 

Een auto verkopen voor export, hoe pak ik dat aan?

Bent u ervan overtuigd dat uw auto geschikt is voor export en wilt u hem graag verkopen? Zelf op zoek gaan naar een exporteur of buitenlandse die een goede prijs voor uw auto wil betalen kan lastig zijn en vergt veel papierwerk. De oplossing? Verkoop uw auto via Hoogsteautobod.nl! U krijgt vaak dezelfde dag nog offertes van verschillende RDW erkende dealers in Nederland, en u bepaald zelf of u een bod accepteert of weigert. Zo krijgt u de hoogst mogelijke prijs voor uw auto. De betreffende dealer zal later uw auto verkopen voor export.

 

Uw auto verkopen? Start direct:

Laden ...

Laden