• AUTO (ver)kopen? Maak direct een account aan!
  • Inloggen

Auto verkopen zonder deel 3

RDW erkende autohandelaren

Gratis auto verkopen

Binnen 24 uur verkocht

Vrijblijvend

Auto verkopen zonder deel 3

Uw autopapieren bestonden vroeger uit drie delen: het voertuigbewijs, de tenaamstelling en het kentekenbewijs. Op 1 juni 2004 werd het kentekenbewijs verandert in het overschrijvingsbewijs. En sinds 1 januari 2014 is het allemaal weer anders; het overschrijvingsbewijs is nu vervangen door een zogeheten tenaamstellingscode. In deze blogpost bekijken we de mogelijkheden met betrekking tot uw auto verkopen zonder deel 3 en vertellen we wat de tenaamstellingscode precies inhoud en wat u moet doen als u deze kwijt bent.

 

De kentekencard

Wie na 1 januari 2014 een auto koopt, krijgt geen autopapieren meer; deze zijn vervangen door de kentekencard. Deze krijgt u opgestuurd van de RDW. Uw auto verkopen zonder deel 3 is dus niet meer van toepassing.

 

De tenaamstellingscode

De brief die bij de kentekencard zit moet u heel goed bewaren. Hier staat namelijk het tweede deel van de tenaamstellingscode op. Die code heeft u nodig wanneer u uw auto wilt inruilen, verkopen, slopen of schorsen.

De tenaamstellingscode bestaat in totaal uit 9 cijfers. De eerste 4 cijfers ontvangt u bij de overschrijving. De overige 5 cijfers staan dus in de brief van de RDW.

 

Tenaamstellingscode kwijt?

Wanneer u de tenaamstellingscode kwijt bent geraakt, dan moet u een nieuwe code aanvragen. Dit kunt u doen op de website van de RDW. De kosten voor het opnieuw aanvragen van de code zijn €20.

 

Heeft u nog een papieren kentekenbewijs?

Uw auto verkopen zonder deel 3 is niet mogelijk; de autopapieren moeten compleet zijn. Bent u deel 3 of één van de andere delen kwijt, dan zult u een geheel nieuw kentekenbewijs moeten aanvragen bij de RDW.

 

Uw auto verkopen tegen de beste deal!

Heeft u alles compleet? Verkoop dan uw auto tegen de beste deal! Op Hoogsteautobod.nl kunt u helemaal gratis uw auto aanbieden. U krijgt dan binnen 24 uur biedingen van RDW erkende dealers, en bepaald zelf welk bod u accepteert. Zo bent u altijd verzekerd van een snelle, correcte afhandeling en een goede prijs voor uw auto. 

 

Uw auto verkopen? Start direct:

Laden ...

Laden