• AUTO (ver)kopen? Maak direct een account aan!
  • Inloggen

Auto inruilen of verkopen?

RDW erkende autohandelaren

Gratis auto verkopen

Binnen 24 uur verkocht

Vrijblijvend

Auto inruilen of verkopen?

Veel autobezitters komen op een gegeven moment voor de vraag te staan: moet ik mijn auto inruilen of verkopen? Het is doorgaans het makkelijkst om de oude auto bij de dealer in te ruilen als u een nieuwe gaat aanschaffen, echter levert dit niet altijd het meeste geld op. In deze blogpost geven we een aantal tips zodat u beter kunt bepalen wat het beste is: de auto inruilen of verkopen.

 

Tip #1: Raadpleeg de ANWB koerslijst

Om goed te kunnen onderhandelen met uw dealer moet u weten wat uw oude auto op dit moment waard is. Dit noemen we ook wel de dagwaarde van de auto. U kunt hiervoor de ANWB koerslijst raadplegen. Deze lijst geeft richtlijnen voor de waarde van tweedehandsauto’s. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen inruil en verkoop aan dealers en particulieren. Er wordt rekening gehouden met het merk, het type, het bouwjaar en de kilometerstand van de auto. Natuurlijk zijn de algehele uiterlijke en technische staat ook van invloed op de uiteindelijke dagwaarde, dus denk eraan dat het om richtlijnen gaat en geen vaste prijzen.

 

Tip #2: Vraag meerdere offertes aan

Een andere manier om een goede indicatie van de waarde van uw oude auto te krijgen is door op Hoogsteautobod.nl meerdere offertes aan te vragen. Dit werkt als volgt:

  • U plaatst geheel gratis en vrijblijvend uw auto op de website;
  • In de 24 uur erna ontvangt u biedingen van RDW-erkende dealers;
  • Na 24 uur weet u wat het hoogste bod is. U bepaald zelf of u het bod accepteert of afwijst.

 

Tip #3. Bekijk welke prijs de dealer wil geven

Wanneer de dealer bereid is om de inruilprijs te baseren op wat uw oude auto waard is, dan is inruilen een goede optie. Wanneer deze aanzienlijk minder biedt, dan bent u financieel voordeliger uit als u eerst uw oude auto verkoopt via Hoogsteautobod.nl en daarna pas een nieuwe auto aanschaft.

 

Uw auto verkopen? Start direct:

Laden ...

Laden