• AUTO (ver)kopen? Maak direct een account aan!
  • Inloggen

Auto verkopen particulier tips

RDW erkende autohandelaren

Gratis auto verkopen

Binnen 24 uur verkocht

Vrijblijvend

Auto verkopen particulier tips

U wilt uw auto verkopen aan een particulier? Lees dan eerst onze auto verkopen particulier tips!

 

Auto verkopen particulier tip 1: Zorg dat u het kentekenbewijs in orde heeft

U kunt alleen uw auto verkopen wanneer u het kentekenbewijs in orde heeft. Voorheen bestond dit uit drie losse documenten (voertuigbewijs, tenaamstelling en overschrijvingsbewijs). Sinds 1 januari 2014 worden kentekenbewijzen verstrekt als pasje, oftewel de kentekencard. De papieren kentekenbewijzen zijn echter nog gewoon geldig. U dient er dan wel rekening mee te houden dat u alle drie de documenten compleet moet hebben, anders moet u bij het RDW een compleet nieuw kentekenbewijs aanvragen.

 

Auto verkopen particulier tip 2: Verzamel alle overige belangrijke papieren

Behalve het kentekenbewijs zijn er nog andere papieren die kunnen helpen om uw auto sneller en voor een betere prijs te verkopen aan een particulier. Hierbij kunt u denken aan een NAP uitdraai, het onderhoudsboekje van de auto en het laatste keuringsrapport van de APK. Dit biedt een koper beter inzicht in het verleden van de auto en vergroot het vertrouwen.

 

Auto verkopen particulier tip 3: Weet wat uw auto waard is

De dagwaarde van uw auto wordt bepaald door het merk, het type en het bouwjaar, maar ook door de uiterlijke staat, de technische staat en de huidige kilometerstand. U kunt de ANWB koerslijst raadplegen voor een indicatie van de dagwaarde van uw auto.

U kunt ook uw auto aanmelden op Hoogsteautobod.nl en ontvang dezelfde dag nog offertes van RDW erkende dealers. Dit is geheel gratis en verplicht u tot niets!

 

Uw auto verkopen? Start direct:

Laden ...

Laden