• AUTO (ver)kopen? Maak direct een account aan!
  • Inloggen

Hoe verkoop ik mijn auto?

RDW erkende autohandelaren

Gratis auto verkopen

Binnen 24 uur verkocht

Vrijblijvend

Hoe verkoop ik mijn auto?

Er zijn verschillende manieren om uw auto te verkopen, maar niet iedereen zal bereid zijn om hetzelfde bedrag neer te tellen. In dit artikel beantwoorden wij de vraag “hoe verkoop ik mijn auto?” in vijf stappen!

 

Stap 1: Zorg dat u alle papieren in orde heeft

U kunt alleen uw auto verkopen als u alle benodigde papieren heeft. Dat wil zeggen voertuigbewijs, de tenaamstelling en het overschrijvingsbewijs, welke samen het kentekenbewijs vormen. Indien één van de drie papieren ontbreekt, zult u eerst een compleet nieuw kentekenbewijs moeten aanvragen bij het RDW; het los bestellen van de papieren is niet mogelijk. Naast de autopapieren is het ook raadzaam om een bewijs van de laatste APK-keuring te hebben. Indien u een Nationale AutoPas (NAP) heeft, is het ook slim om een uitdraai van de kilometerstanden aan te vragen.

 

Stap 2: Weet wat uw auto waard is

De waarde van uw auto wordt bepaald door verschillende factoren. Hierbij kunt u denken aan de uiterlijke staat, de technische staat, het merk en type, het bouwjaar en de kilometerstand. Ga bij uw garage of dealer langs en vraag om een indicatie van de waarde. Als u weet wat uw auto waard is, loopt u niet het risico dat u er later achter komt dat u veel meer voor uw auto had kunnen krijgen. 

 

Stap 3: Maak goede foto’s van uw auto

Stofzuig uw auto en gooi hem door de wasstraat, zodat hij er zo goed mogelijk uit ziet. Maak vervolgens goede foto’s, zowel van de buitenkant als van het interieur. Hoe meer foto’s, hoe beter. Op die manier kunnen potentiele kopers uw auto beter beoordelen.

 

Stap 4: Schrijf u in op Hoogsteautobod.nl

Schrijf u in op Hoogsteautobod.nl en voer uw kenteken in. U bepaald zelf een richtprijs. Laat RDW erkende autobedrijven op uw auto bieden en bekijk welk bod het hoogst is. Dit is snel, veilig en bovendien helemaal gratis en vrijblijvend! U bent nergens toe verplicht. De meeste soortgelijke sites vragen commissie voor het bemiddelen, maar bij Hoogsteautobod.nl is dit helemaal gratis.

 

Stap 5: Kies voor de beste deal en handel alles af

U bepaald zelf welke offertes u afwijst en welk bod u accepteert. Zo kiest u voor de beste deal! Zodra u het hoogste bod heeft geaccepteerd, maakt u met de koper een afspraak over het ophalen of brengen van de auto. Als verkoper hoeft u helemaal niets te betalen! Zo kunt u op een snelle, makkelijke en betrouwbare manier uw auto verkopen tegen het hoogste bod.

 

Start direct:

Laden ...

Laden